Pastís tatin

Pastís tatin

Pastís tatin

Dificultat: mitjana

Ingredients per 6 persones

  • 8 Pomes Golden
  • 100 g. Mantega
  • 100 g. Sucre
  • 1 Rotllo de pasta de full

Preparació

Tallarem les pomes a quarts, les pelarem i els hi traurem el cor procurant que quedin rodones.

Agafarem una paella d’uns 25 cm que pugui anar al forn i n’untarem el fons amb la mantega, a sobre hi posarem el sucre i les pomes amb la part del cor a dalt.

Tallarem un cercle de la pasta de full una mica més gran que la mida de la paella, el punxarem amb una forquilla i el posarem sobre les pomes.

Posarem la paella al foc mig fins que la mantega i el sucre agafin color, a continuació ficarem la paella al forn a 200º fins que les pomes quedin caramel·litzades (30 minuts aprox.). La pasta de full ha de queda daurada i cruixent.

Per últim donarem la volta a la tatin i si volem la podem servir acompanyada de gelat de vainilla.

I també hauries de tastar...
  • Espolsarem el full amb farina i l'estirarem una mica amb el corró. El posarem sobre una plàtera folrada amb paper del forn, amb un ganivet retallarem el full de forma rectangular i el punxarem amb una...

  • La pasta de full la ratllarem amb la punta d'un ganivet per tal que no s'infli com un globus, i la introduirem al forn fins que sigui rossa. Quan s'hagi refredat la cobrirem amb la crema i els maduixots...

  • Picarem les galetes fins que quedin desfetes i anirem barrejant tots els ingredients un per un ben barrejat, per últim hi afegirem les clares muntades....

  • Desfarem la xocolata amb una cullerada d'aigua al microones tenint cura que no es cremi. A part desfarem la mantega durant 30 segons i l'ajuntarem amb la xocolata....

  • Omplim de sucre la cavitat interior i la tapem amb el tros que hem tallat. Les reguem generosament amb el vi blanc i hi afegim un tros de canyella....

Deixa un comentari