Ous al plat amb bolets

Ous al plat amb bolets

Ous al plat amb bolets

Dificultat: mitjana

Ingredients per 4 persones

  • 4 Ous
  • 400 g. Bolets del temps (o de pot)
  • 1 Ceba
  • 1 Manat d’alls tendres
  • 200 ml. Nata líquida
  • Julivert picat
  • Oli, sal i pebre

Preparació

Netejarem i escorrerem els bolets. Pelarem i tallarem la ceba i els alls tendres a trossos petits. Escalfarem oli en una paella i saltejarem la ceba i els alls uns 5 minuts a foc suau.

Afegirem els bolets, salpebrarem i els sofregirem 5 minuts més. Li espolsarem el julivert picat donant-li un parell de voltes, a continuació hi posarem la nata líquida deixant que bulli tot junt uns minuts i es barregin bé tots els ingredients.

Repartirem el saltejat amb 4 cassoletes individuals, esclafarem un ou a sobre de cada una, i els courem al forn preescalfat a 180º fins que la clara es qualli.

Els podem servir acompanyats de torrades.

I també hauries de tastar...
  • A continuació hi afegirem les favetes i un polsim d'all i julivert, ho deixarem tot junt 3 o 4 minuts més...

  • Rentarem bé els bolets, els tallarem a trossos i els saltejarem durant 3 minuts junt amb l'oli, l'all trinxat i un polsim de sal....

  • Amb el mateix oli, courem els xampinyons que prèviament haurem rentat i laminat (els bolets es couen molt aviat)....

  • Tallarem la ceba petita, la posarem en una cassola al foc amb el mateix oli de fregir el bacallà i deixem que s'enrosseixi. Afegirem els bolets i els saltejarem fins que s'evapori l'aigua que deixen anar....

  • Salpebrem la vedella i l'enrossirem en una cassola amb oli. A continuació la courem al forn a 250 graus junt amb l'oli d'enrossir-la i totes les verdures tallades petites, també i posarem un farcellet...

2 Responses to “Ous al plat amb bolets”

  1. CRISTINA ha dit:

    Cada setmana menjo xampinyons per sopar, però no se m´havia ocorregut la recepta que proposes amb formatge de cabra. Deu estar deliciós! Ho provo segur.

Deixa un comentari