Mandonguilles de bacallà a la catalana

Mandonguilles de bacallà a la catalana

Mandonguilles de bacallà a la catalana

Dificultat: mitjana

Ingredients per 4 persones

  • 400 g. Bacallà
  • 1 Ou
  • 2 Llesques de pa
  • 1 o 2 Cullerades de farina
  • Julivert picat
  • Canyella
  • Fumet de peix
  • 2 Alls
  • Safrà
  • 15 Avellanes
  • Oli, Sal i pebre

Preparació

Bullirem el bacallà durant 3 minuts, l’escorrerem i li traurem la pell i les espines. El trinxarem bé i li afegirem l’ou, la molla de pa remullada amb llet, la farina, sal, pebre, un polsim de canyella i julivert trinxat.

Treballarem la pasta i quan estigui a punt farem les mandonguilles i les fregirem.

A part prepararem una salsa marinera fent una picada amb les avellanes, els alls, el safrà i el fumet de peix.

Posarem les mandonguilles fregides en una cassola al foc i les cobrirem amb la salsa marinera. Deixarem que bulli tot junt uns 15 minuts.

Perquè el plat sigui més complert hi podem afegir pèsols o uns cigrons bullits que hi queda molt bé 😉

I també hauries de tastar...
  • Netejarem i trossejarem la sèpia deixant la melsa, la posarem a coure amb el mateix oli de les mandonguilles junt amb la ceba tallada i els alls trinxats, la fulla de llorer, un bon raig de vi blanc i...

  • Enfarinarem el bacallà i el fregirem amb oli abundant fins que estigui ros, i el posarem en una cassola....

  • Per fer les mandonguilles treus la pell de les botifarres, poses els dos ous sencers crus, el pa ratllat i ho pastes tot junt. Vas afegint pa fins que puguis boleiar bé i fer les mandonguilles, finalment...

  • Talles la carxofa a trossos petits i la poses amb l'oli a la cassola per tal que es vagi fent una mica. Enfarines el bacallà i el poses junt amb la carxofa, un moment d'un costat i el gires. Fiques les...

  • Tallarem la ceba petita, la posarem en una cassola al foc amb el mateix oli de fregir el bacallà i deixem que s'enrosseixi. Afegirem els bolets i els saltejarem fins que s'evapori l'aigua que deixen anar....

3 Responses to “Mandonguilles de bacallà a la catalana”

  1. bojosperlacuina ha dit:

    Sé cert que són delicioses, aquestes mandonguilles, com en dieu vosaltres. Nosaltres en diem “pilotes”.

  2. Albert ha dit:

    Excel.lent combinació. Ho provaré.

Deixa un comentari