Lluç a la donostiarra

Lluç a la donostiarra

Lluç a la donostiarra

Dificultat: mitjana

Ingredients per 4 persones

  • 1 Lluç (d’1,3 Kg. aprox.)
  • 3 Patates
  • 4 Alls
  • 2 Bitxos petits (caiena)
  • Oli, sal i vinagre

Preparació

Demaneu que us tallin el lluç a rodanxes. Talleu les patates a la “panadera”, és a dir, a làmines, les fregiu i les reserveu. Peleu i lamineu també els alls, els poseu amb bastant d’oli junt amb els bitxos en una paella, quan els alls es comencin a daurar hi tireu un raig de vinagre (vigileu de tapar-ho ràpidament ja que esquitxa força). Ho deixeu un moment que redueixi i ho retireu del foc.

El lluç, una vegada net i salat el feu a la planxa, i un cop fet l’ajunteu amb les patates tirant-hi l’oli amb els alls i els bitxos per sobre.

I també hauries de tastar...
  • Escalfarem la planxa i quan estigui ben calenta hi posarem un rajolí d'oli i la tonyina, la deixarem 3 minuts i la tombarem, no la deixarem gaire cuita perquè sinó queda molt eixuta....

  • Salarem els troncs de lluç, els posarem damunt les patates amb un raig d'oli i ho enfornarem durant 15-20 minuts. Com que el peix no ha de quedar massa cuit, ho anirem controlant de tant en tant amb la...

  • Abans que els alls es posin rossos, enfarines el lluç i el poses a la cassola 2 minuts per cada costat, hi afegeixes 3 cullerades d'aigua i el deixes bullir a foc fort 10 minuts....

  • Peleu els alls i els poseu sencers amb oli en una cassola o paellera. Els deixeu cremar, és a dir, fins que estiguin ben negres....

  • Quan estigui quasi transparent hi afegiu el raig de vinagre, ho deixeu evaporar i ho ajunteu amb els pèsols....

3 Responses to “Lluç a la donostiarra”

  1. Rosa ha dit:

    M’ha agradat molt aquest bloc de receptes de cuina tan ben presentat i variat de plats.
    FELICITATS.

  2. […] l’oli a la donostiarra, tal com s’explica a la recepta del lluç a la […]

Deixa un comentari