Llamàntol amb cloïsses i picada

Llamàntol amb cloïsses i picada

Llamàntol amb cloïsses i picada

Dificultat: el·laborat

Ingredients per 4 persones

  • 4 Llamàntols
  • 1/2 Kg. Cloïsses
  • Conyac
  • Sal i Oli

Per la picada

  • 16 Ametlles
  • 10 Avellanes
  • 4 Grans d’all
  • 3 Branques de julivert
  • 1 Llesqueta de pa fregit o dues torrades
  • 1 Galeta o 1 carquinyoli
  • 1/2 l. Fumet de peix

Preparació

Obrirem les cloïsses al vapor i les reservarem.

Posarem oli en una cassola, farem un tall als llamàntols de dalt a baix per la panxa, deixant que el suc de tallar-los caigui dins la cassola. Els sofregirem pels dos costats fins que canviïn de color i els salarem, a continuació els flamejarem amb el conyac calent, una vegada s’hagi evaporat els traurem de la cassola i reservarem.

Per la picada posarem tots els ingredients junts, els triturarem i l’aclarirem amb el fumet.

Posarem la picada a la cassola i la sofregirem, a continuació ajuntarem els llamàntols i les cloïsses amb el suc que han deixat de la cocció, farem un xup xup tot junt, rectificarem la sal si cal, i ja estarà a punt per menjar.

I també hauries de tastar...
  • Talleu la ceba i els alls, ho posem amb oli en una cassola i ho sofregim. Quan la ceba estigui transparent hi posem el tomàquet fregit i a continuació les cloïsses....

  • Hi afegiu les cloïsses, ho salpebreu i hi tireu la copa de vi. Un cop les cloïsses s'hagin obert hi espolseu el julivert i afegiu les "pochas", ho deixeu tot junt al foc uns minuts i ja es pot servir....

  • En una paella o cassola ample amb oli, sofregirem la costella, quan comenci a enrossir hi posarem la sèpia i la melsa, salpebrarem i deixarem que es vagi fent....

  • Posarem la picada a la paella juntament amb els fideus, la sèpia, les gambes i el brou calent, rectificarem la sal si cal, i li espolsarem una mica de julivert picat....

  • Tallarem la ceba petita, la posarem en una cassola al foc amb el mateix oli de fregir el bacallà i deixem que s'enrosseixi. Afegirem els bolets i els saltejarem fins que s'evapori l'aigua que deixen anar....

Deixa un comentari