- Bon Plat per fer a casa - https://bonplat.cat -

Gall negre del Penedès amb peres, prunes i pinyons

Gall negre del Penedès amb peres, prunes i pinyons [1]

Gall negre del Penedès amb peres, prunes i pinyons

Dificultat: el·laborat

Ingredients

Preparació

Escalfarem el forn a 180 graus. Tallarem el gall a octaus, el salpebrarem i el posarem amb oli en una cassola incorporant-hi el cava, el moscatell, l’anís junt amb la ceba tallada i els tomacons tallats a trossos i per últim el canó de canyella.

Gall negre del Penedès [2]

Gall negre del Penedès

Deixarem que cogui amb la cassola tapada unes 2 hores i mitja, 20 minuts abans de treure’l del forn destaparem la cassola perquè s’enrosseixi i en aquest moment hi podem afegir les prunes, els pinyons i les peres pelades. Pot ser que al final de la cocció, les peres encara no s’hagin cuit del tot, en aquest cas agafarem suc del gall i les deixarem bullir fins que s’acabin de fer.