Fricandó de vedella

Fricandó de vedella

Fricandó de vedella

Dificultat: el·laborat

Ingredients per 6 persones

  • 1 Kg. Vedella (que sigui llata)
  • 2 Potets de moixernons secs
  • 1 Ceba grossa
  • 2 Cullerades de tomàquet fregit
  • 12 Ametlles torrades
  • 1 ó 2 Galetes maria
  • Conyac
  • Anís
  • Aigua
  • Farina
  • Oli, sal i pebre

Preparació

Demanem a la carnissera que talli la vedella ben prima per fricandó (si és una bona professional sabrà com fer-ho).

Posarem sal, pebre i un rajolí d’oli a cada tall de vedella i la deixarem reposar a la nevera com a mínim 4 hores.

Els moixernons els deixarem en remull.

Enfarinarem els talls i els anirem fregint una mica per cada costat, mentre estant farem un sofregit de ceba en una cassola, quan estigui tova hi afegirem el tomàquet, a continuació la vedella, ho cobrirem d’aigua i ho regarem amb conyac deixant que es cogui a foc suau durant 1 hora i mitja aproximadament. A mitja cocció afegirem els moixernons escorreguts.

Farem una picada amb els ametlles i la galeta maria (si ha quedat molt clar hi posarem 2 galetes) i ho barrejarem a la cassola deixant que cogui tot junt uns quants minuts més. Apagarem el foc i quan pari el bull ho regarem amb unes gotes d’anís i ho taparem perquè no perdi el flaire.

I també hauries de tastar...
  • A mitja cocció afegim les patates tallades cantelludes i si cal hi afegim més brou. Rectifiquem la sal i mirem si la carn ha quedat tova....

  • Salpebrem la vedella i l'enrossirem en una cassola amb oli. A continuació la courem al forn a 250 graus junt amb l'oli d'enrossir-la i totes les verdures tallades petites, també i posarem un farcellet...

  • Tallem totes les verdures petites i junt amb l'oli ho posem en una cassola, ho deixem estovar i a continuació hi afegim la vedella, la salem i ho reguem amb el Whisky....

  • Ho posarem tot en cru, menys les patates, en una cassola amb 4 dits d'aigua i ho deixarem bullir a foc lent durant 1 hora....

  • En una cassola amb oli posem tot el tall junt amb les cebes a trossos, les fulles de llorer i ho salem. Deixarem que cogui una hora i mitja a foc suau, a mitja cocció ho regarem amb conyac....

2 respostes a “Fricandó de vedella”

  1. antoni edo escrigué:

    el anis dolç o sec?

Deixa un comentari