- Bon Plat per fer a casa - https://bonplat.cat -

Fideus negres amb sèpia, gambes i picada d’ametlles

Fideus negres amb sèpia, gambes i picada d'ametlles
Fideus negres amb sèpia, gambes i picada d'ametlles [1]

Fideus negres amb sèpia, gambes i picada d'ametlles

Dificultat: el·laborat

Ingredients per 6 persones

Per fer la picada

Preparació

Torrarem lleugerament els fideus en una paella, sense deixar de remenar per tal que no es cremin, i els reservarem.

Netejarem les sèpies deixant una o dues tintes, les tallarem a trossos petits i les sofregirem amb oli en una paella. Les gambes també les saltejarem i reservarem.

Escalfarem el forn a 180 graus.

Prepararem una picada amb les ametlles, el tomàquet, els alls, el pa fregit i la nyora prèviament escaldada. Ho matxucarem tot ben matxucat afegint brou per deixatar-lo.

Posarem la picada a la paella juntament amb els fideus, la sèpia, les gambes i el brou calent, rectificarem la sal si cal, i li espolsarem una mica de julivert picat.

Per últim l’enfornarem fins que els fideus estiguin tiessos.