Fideus negres amb sèpia, gambes i picada d’ametlles

Fideus negres amb sèpia, gambes i picada d'ametlles

Fideus negres amb sèpia, gambes i picada d'ametlles

Dificultat: el·laborat

Ingredients per 6 persones

  • 500 g. Fideus del nº 2
  • 3 Sèpies petites (amb la seva tinta)
  • 18 Gambes pelades
  • 1 l. Brou de peix
  • Julivert, sal i oli

Per fer la picada

  • 8 o 10 Ametlles
  • 1 Nyora
  • 1 Tomàquet escalivat
  • 2 Grans d’all cuit amb oli
  • 1 Llesca petita de pa fregida

Preparació

Torrarem lleugerament els fideus en una paella, sense deixar de remenar per tal que no es cremin, i els reservarem.

Netejarem les sèpies deixant una o dues tintes, les tallarem a trossos petits i les sofregirem amb oli en una paella. Les gambes també les saltejarem i reservarem.

Escalfarem el forn a 180 graus.

Prepararem una picada amb les ametlles, el tomàquet, els alls, el pa fregit i la nyora prèviament escaldada. Ho matxucarem tot ben matxucat afegint brou per deixatar-lo.

Posarem la picada a la paella juntament amb els fideus, la sèpia, les gambes i el brou calent, rectificarem la sal si cal, i li espolsarem una mica de julivert picat.

Per últim l’enfornarem fins que els fideus estiguin tiessos.

I també hauries de tastar...
  • Enrossiu 3 grans d'all en una cassola amb oli, quan siguin rossos retireu-los i reserveu-los, amb el mateix oli enrossiu els fideus, quan siguin ben daurats avoqueu-hi el brou calent i els alls que heu...

  • En el mateix oli fas el sofregit de ceba, alls i julivert, afegeixes la sèpia neta i tallada i la deixes a foc lent una bona estona. Per últim hi poses les gambes i els escamarlans i ho sales....

  • En una cassola gran amb oli courem el rap uns moments pels dos costats, tot seguit afegirem la resta de brou i la picada deixant que bulli uns 5 minuts....

  • En una paella o cassola ample amb oli, sofregirem la costella, quan comenci a enrossir hi posarem la sèpia i la melsa, salpebrarem i deixarem que es vagi fent....

  • Tallarem la ceba petita, la posarem en una cassola al foc amb el mateix oli de fregir el bacallà i deixem que s'enrosseixi. Afegirem els bolets i els saltejarem fins que s'evapori l'aigua que deixen anar....

Deixa un comentari