Fideus mar i muntanya

Fideus mar i muntanya

Fideus mar i muntanya

Dificultat: el·laborat

Ingredients per 4 persones

  • 500 g. Fideus perla
  • 1 Sèpia mitjana
  • 2 Costelles de porc tallada petita
  • 20 Cloïsses
  • 1 l. Brou de peix
  • 1 Ceba
  • 4 Grans d’all
  • 150 g. Tomàquet en conserva
  • 1 Raig de conyac
  • Nou moscada
  • Oli, sal i pebre

Preparació

Netejarem la sèpia, reservarem la melsa i la tallarem a trossos petits.

Trinxarem els alls i tallarem la ceba per sofregir.

Posarem les cloïsses amb aigua una bona estona perquè perdin la sorra, i les obrirem al vapor.

En una paella o cassola ample amb oli, sofregirem la costella, quan comenci a enrossir hi posarem la sèpia i la melsa, salpebrarem i deixarem que es vagi fent. Ho regarem amb un raig de conyac i quan s’evapori hi afegirem l’all trinxat, donarem un parell de remenades i a continuació hi posarem la ceba, quan comenci a estovar-se hi espolsarem la nou moscada i tot seguit els fideus.

Els deixarem sofregir tot remenant i li abocarem el brou calent. Els fideus seran cuits quan s’hagin begut el suc, cinc minuts abans d’acabar la cocció rectificarem la sal si cal i hi posarem les cloïsses.

I també hauries de tastar...
  • Poseu oli a la cassola i sofregiu la costella prèviament salada. Quan estigui rossa hi poseu els alls sencers i pelats, a continuació la ceba tallada petita, i quan aquesta estigui transparent hi afegiu...

  • A continuació la carxofa i els xampinyons fins que comencin a estovar-se, seguidament el tomàquet, un polsim de sal i un d'anou moscada, els fideus i el brou. Ho deixem que bulli fins que s'hagi begut...

  • Posarem la picada a la paella juntament amb els fideus, la sèpia, les gambes i el brou calent, rectificarem la sal si cal, i li espolsarem una mica de julivert picat....

  • Enrossiu 3 grans d'all en una cassola amb oli, quan siguin rossos retireu-los i reserveu-los, amb el mateix oli enrossiu els fideus, quan siguin ben daurats avoqueu-hi el brou calent i els alls que heu...

  • En el mateix oli fas el sofregit de ceba, alls i julivert, afegeixes la sèpia neta i tallada i la deixes a foc lent una bona estona. Per últim hi poses les gambes i els escamarlans i ho sales....

3 Responses to “Fideus mar i muntanya”

  1. Anna ha dit:

    Acabo de descobrir el teu blog i m’ha encantat. El milfulls de bacallà me l’anoto, té molt bona pinta.

    Salutacions!
    Anna

  2. Anna ha dit:

    M’encanten els mar i muntanya. T’han quedat uns fideus espectaculars!

    Petons!

Deixa un comentari