Faves amb tavella

Faves amb tavella

Faves amb tavella

Dificultat: molt fàcil

Ingredients

  • Tavelles tendres
  • Sal i oli

Preparació

Aquesta recepta és per quan les faves encara no es poden desgranar perquè encara són massa petites.

Rentarem les tavelles, els hi traurem les puntes i les tallarem a trossos d’un centímetre més o menys.

Posarem bastant d’oli en una paella, hi afegirem les faves amb tavella, ho salarem i ho deixarem coure a foc suau fins que siguin toves.

Es pot menjar com a guarnició o per fer truites, que per cert queden boníssimes. Prove-ho i ja em direu què us sembla.

I també hauries de tastar...
  • Afegiu les faves pelades, el vi blanc i la sal, i es deixa coure fins que les faves canvien de color, aproximadament al cap d'una hora i mitja. Per últim es posa la botifarra negra...

  • Rentarem el carbassó, li traurem les puntes i el tallarem ben prim com per fer un carpaccio, l'emplatarem, escamparem els encenalls de parmesà per sobre i ho regarem amb la preparació de la vinagreta...

  • En una paella que no s'enganxi hi posarem una mica d'oli, i quan sigui calent hi tirarem la barreja d'ou i verdures tot remenant amb una forquilla de fusta...

  • En una plàtera pel forn posarem oli, les cuixetes i totes les verdures excepte la tòfona, ho taparem amb paper d'alumini i deixarem que es cogui durant 1 hora i mitja....

  • Netejarem els xampinyons, els laminarem i els courem a la mateixa paella del carbassó, quan s'hagin begut el suc li ajuntarem el carbassó, ho salpebrarem i ho deixarem un minut més tot junt....

Deixa un comentari