Dificultat: el·laborat
Ingredients per 8 persones
- 2 Ossos de vedella
- 2 Ossos d’espinada de porc
- 1 Carcanada de pollastre
- 4 Colls de pollastre
- 4 Ales de pollastre
- Pedrers
- 3 Talls de cansalada
- 4 Salsitxes
- 1 Ou
- Pa ratllat
- Farina
- 250 g. Fideus gruixuts
- 1 Patata grossa
- 2 Pastanagues
- 1 Tros d’Api
- 1 Porro
- 1 Nap
- 1/2 Pot de cigrons cuits
- 5 l. Aigua
- Sal
Preparació
Posarem l’aigua, la sal, els menuts de pollastre nets i els ossos a bullir durant un hora. Mentrestant tallarem totes les verdures ben petites, la cansalada també la farem a trossos petits, prepararem les mandonguilles desfent les salsitxes i pastant-les amb ou i pa ratllat, fent boletes i enfarinant-les.
Passada l’hora treurem el tall de l’olla i posarem en el caldo totes les verdures i la cansalada que haurem tallat deixant que bulli mitja hora més. Després afegirem els fideus i les mandonguilles bullint-ho 10 minuts més, rectificarem la sal, i si cal afegirem més aigua. En l’últim moment i ajuntarem els cigrons i la butifarra negra tallada a trossos.