Entrecot laminat amb salsa de gerds

Entrecot laminat amb salsa de gerds

Entrecot laminat amb salsa de gerds

Dificultat: mitjana

Ingredients per 4 persones

  • 4 Entrecots
  • 20 g. de mantega
  • 2 Cullerades d’oli
  • 1/2 Cullerada de farina
  • Un raig de conyac o xerez
  • 1 Cullerada de mermelada de gerds
  • 1/4 de litre de brou
  • Sal i pebre negre

Preparació

Salpebreu el entrecots i els poseu a la paella junt amb la mantega i l’oli. Ho deixeu coure uns minuts per cada costat fins que quedi al vostre gust. Retireu, lamineu i reserveu els entrecots.

Amb el mateix oli hi afegiu la farina i la deixeu fins que quedi rosseta. Tireu el raig de conyac o xerez i la cullerada de mermelada de gerds. Afegiu el brou i que vagi bullint fins que es redueixi la salsa. Ho tasteu i si cal s’hi afegeix una mica de sal al gust. Quan s’hagi espessit una mica ja es pot treure i afegir-la pel damunt dels entrecots.

I també hauries de tastar...
  • Amb el mateix oli, courem els xampinyons que prèviament haurem rentat i laminat (els bolets es couen molt aviat)....

  • En una paella amb l'oli i la mantega saltejarem els entrecots al punt que més ens agradi, els retirarem i reservarem....

  • Salpebrem els entrecots, i junt amb l'oli i la mantega deixem que es coguin al punt....

  • En una paella torrarem el sucre i anirem posant el vi ranci, el fons de brou, la cullerada de mel, el raig de balsàmic i les anous trencades. Ho deixarem coure fins que redueixi....

  • A continuació tireu-hi l'arròs i remeneu-lo durant 2 o 3 minuts per sofregir-lo una mica. Després afegiu-hi el vi blanc i deixeu que s'evapori tot remenant. Avoqueu-hi un cullerot de brou bullint i...

Deixa un comentari