Conill al forn amb patates panadera

Conill al forn amb patates panadera

Conill al forn amb patates panadera

Dificultat: fàcil

Ingredients per 4 persones

  • 1 Conill
  • 4 Patates grosses
  • 1 Cabeça d’alls
  • 2 Fulles de llorer
  • 1 Ramet de farigola
  • Vi blanc
  • Conyac
  • Sal, pebre i oli

Preparació

Preescalfarem el forn a 225º.

Tallarem el conill a 4 parts i el salpebrarem. Pelarem les patates i les tallarem a làmines d’1 centímetre més o menys. Prepararem una plàtera de forn amb el fons d’oli, a sobre hi posarem les patates i els quarts de conill.

Esclafarem els grans d’all amb pell i els afegirem a la plàtera juntament amb el llorer tallat a trossos petits i la farigola esmicolada, ho regarem amb un gotet  de vi blanc i un bon raig de conyac.

El deixarem coure durant 1 hora i 30 minuts vigilant que no quedi massa sec, si convé hi podem afegir un raig d’aigua.

I també hauries de tastar...
  • Salarem els troncs de lluç, els posarem damunt les patates amb un raig d'oli i ho enfornarem durant 15-20 minuts. Com que el peix no ha de quedar massa cuit, ho anirem controlant de tant en tant amb la...

  • Rentem i salpebrem el conill i el posem amb força oli a la cassola junt amb els alls amb pell i fent-lis un tall al mig. Deixem que es vagi fent a foc suau....

  • En una plàtera pel forn posarem oli, el conill, la canyella, un bon raig de conyac i 1/2 got d'aigua, el taparem amb paper d'alumini i el deixarem coure durant una hora i quart....

  • Tallarem el conill a trossos petits, el netejarem, salpebrarem i a continuació el posarem a rostir en una cassola amb una mica d'oli. Mentrestant posarem el litre d'aigua al foc i quan bulli escaldarem...

  • Salpebrarem el conill i l'enrossirem amb el mateix oli de la cassola, a continuació hi afegirem la picada i deixarem que es cogui a foc sua entre tres quarts d'hora a una hora, fins que sigui tou....

Deixa un comentari