Cassoleta de favetes amb ceps i ous de guatlla

Cassoleta de favetes amb ceps i ous de guatlla

Cassoleta de favetes amb ceps i ous de guatlla

Dificultat: mitjana

Ingredients

  • Favetes
  • Ceps
  • All
  • Ous de guatlla
  • Sal i oli

Preparació

Bullirem les favetes amb aigua i sal fins que siguin cuites, les escorrerem i reservarem.

Si no tenim ceps frescos, poden ser hidrolitzats, en aquest cas els posarem en remull amb aigua calenta fins que s’estovin. Una vegada tous els exprimirem bé per treure tota l’aigua i els tallarem a trossos petits.

Saltejarem els ceps amb oli i l’all trinxat durant 2 o 3 minuts, i li afegirem les favetes deixant-ho 5 minuts més.

Posarem les favetes en cassoletes individuals i a sobre els ous de guatlla i ho ficarem al forn preescalfat  a uns 200 graus fins que veiem que la clara els qualla, i ja es pot servir.

I també hauries de tastar...
  • En una cassola amb oli, sofregirem la ceba i els alls, afegirem les sepietes i les salpebrarem....

  • Tallarem el pernil a trossos petits, els saltejarem amb una mica d'oli a la paella. Hi afegirem les favetes prèviament escorregudes deixant-ho tot junt un parell de minuts i les reservarem....

  • Fregeixes els fideus tot remenant i els reserves. Talles la ceba a trossets petits i la fas sofregir. Poses els ceps 30 minuts amb aigua calenta (sempre el doble d'aigua que de fideus), els treus i els...

  • A continuació hi afegirem les favetes i un polsim d'all i julivert, ho deixarem tot junt 3 o 4 minuts més...

  • Talles la ceba i els alls a trossos ben petits. Ho poses amb una mica d'oli a la paella a foc lent. Quan estigui tovet hi afegeixes els calamarcets, ho salpebres i ho salteges uns 5 minuts....

2 Responses to “Cassoleta de favetes amb ceps i ous de guatlla”

  1. anirac ha dit:

    és una idea molt original i ha d’estar molt bo!

Deixa un comentari