Carquinyolis

Carquinyolis

Carquinyolis

Dificultat: fàcil

Ingredients

  • 100 g. Ametlles crues (amb pell)
  • 150 g. Farina
  • 100 g. Sucre
  • 1 Ou
  • Ratlladura de llimona
  • 1 Cullerada de llevat en pols
  • Canyella en pols

Preparació

Preescalfarem el forn a 180º.

Primer barrejarem amb les mans tots els ingredients excepte les ametlles. Després afegirem les ametlles i farem tires llargues d’uns 3 cm d’ample per 1 cm d’alçada. Els posarem en una safata de forn i els pintarem amb ou batut.

Ho courem uns 25 minuts aproximadament.

A continuació, traurem la safata del forn i tallarem els carquinyolis al biaix. Finalment acabarem de coure’ls uns 5 minuts més fins que agafin color i els deixarem refredar.

I també hauries de tastar...
  • Començarem posant tots els ingredients menys la farina i el royal, els remenarem amb les mans tombant sempre cap el mateix costat. Tot seguit hi anirem posant la farina i el royal tot remenant fins que...

  • Espolsarem el full amb farina i l'estirarem una mica amb el corró. El posarem sobre una plàtera folrada amb paper del forn, amb un ganivet retallarem el full de forma rectangular i el punxarem amb una...

  • En un bol batrem els ous amb el sucre i la mel fins que la barreja blanquegi. Ajuntarem la farina, el polsim de sal, el llevat, la mantega fosa, pell de llimona ratllada i ho barrejarem ben barrejat....

  • Començarem per netejar la part dura de les carxofes, les tallarem a quarts i les posarem amb aigua i un polsim de farina perquè no ennegreixin. ...

  • Quan estigui cuit hi afegirem els popets deixant-ho coure fins que s'hagin begut tot el suc que deixen anar....

Deixa un comentari