Dificultat: el·laborat
Ingredients per 20 persones
- 60 Plaques de canelons
- 900 g. Vedella
- 900 g. Cap de llom
- 3 Pits de pollastre
- 4 Fetges de pollastre o ànec
- 3 Cebes grosses
- 2 Fulles de llorer
- Farina
- Llet
- Conyac
- Oli i sal
Preparació
Demanem a la carnissera que ens talli tota la carn i el pollastre a trossos per rostir.
En una cassola amb oli posem tot el tall junt amb les cebes a trossos, les fulles de llorer i ho salem. Deixarem que cogui una hora i mitja a foc suau, a mitja cocció ho regarem amb conyac. Una vegada estigui el tall fred ho trinxarem amb la màquina de trinxar. Passem el tall 2 vegades per tal que quedi ben fi.
Tornem a posar el tall a la cassola i hi afegim 3 cullerades de farina i 3/4 de litre de llet, deixant que bulli uns moments tot remenant, quan veiem que està lligat ja podem apagar el foc i deixar que es refredi. Bullim les plaques segons instruccions i ja podem farcir els canelons. Ho emplatem, posem la salsa beixamel [2], el formatge ratllat i ja es pot gratinar.