“Callos” a l’estil Lola (tripa, cap i pota)

"Callos" a l'estil Lola (tripa, cap i pota)

"Callos" a l'estil Lola (tripa, cap i pota)

Dificultat: el·laborat

Ingredients per 4 persones

  • 1/2 Kg. Tripa de vedella
  • 1/2 Kg. Pota de vedella
  • 1 Tros de morro
  • 1 Tros de cap
  • 1 Ceba
  • 1 Cabeça d’alls
  • Sal i aigua

    Preparació

    Ho bullirem tot junt a l’olla a pressió durant 45 minuts, o els podem comprar ja bullits, en aquest cas preguntarem al comerciant si encara cal coure’ls una estona més.

    Ingredients per la salsa

    • 1 Ceba
    • 1 Gra d’all
    • 400 g. Tomàquet
    • 1 Fulla de llorer
    • 1 Got de vi blanc
    • 1 Xoriç picant
    • Sal i oli

      Preparació

      Farem un sofregit amb la ceba, l’all trinxat, el xoriç i finalment el tomàquet, hi posarem el got de vi blanc i a continuació la tripa (callos), la fulla de llorer i aigua que més o menys els cobreixi. Ho salarem i ho farem coure tot junt 15 o 20 minuts més.

      I també hauries de tastar...
      • Untarem els motlles amb una mica de glucosa, batrem els rovells d'ou ben batuts i els barrejarem amb la resta de glucosa....

      • Es posa oli en una cassola o paella junt amb l'all picat i la caiena. Es deixa un minut i s'afegeixen les gambes, es salpebre, se li dona un parell de voltes i es menja calent....

      • Poses el pa de motlle en un recipient (pot ser rectangular, quadrat o rodó, al gust de cadascú) i l'empastifes de tomàquet fregit....

      • Posarem la sèpia, la ceba i els alls en una olla a pressió (si no en tenim en una cassola normal), amb oli que cobreixi el cul de l'olla, el vi, el llorer, el conyac, l'aigua, el tomàquet i ho salpebrarem....

      • Tallem totes les verdures petites i junt amb l'oli ho posem en una cassola, ho deixem estovar i a continuació hi afegim la vedella, la salem i ho reguem amb el Whisky....

      2 Responses to ““Callos” a l’estil Lola (tripa, cap i pota)”

      1. Albert Solé ha dit:

        Bona descoberta d’aquest blog, però a aquestes hores m’ha agafat una gana de por!!!

        Una cordial salutació.

      Deixa un comentari