Braons de xai

Braons de xai

Braons de xai

Dificultat: mitjana

Ingredients per 2 persones

  • 4 Braons
  • 1 Ceba
  • 2 Tomàquets
  • 1 Cabeça d’alls
  • 1 Fulla de llorer
  • Conyac
  • Oli, sal i pebre

Preparació

Salpebrem els braons i els posem en una cassola amb oli a foc fort, i els enrossim pels dos costats.

Tallem la seva a juliana, els tomàquets a trossos, la cabeça d’all sencera i junt amb la fulla de llorer ho ajuntem amb els braons. Baixem el foc i ho coem aproximadament una hora. Seguidament ho reguem amb conyac i ho deixem una estoneta més fins que estigui tou.

I també hauries de tastar...
  • Una mitja hora abans de treure'ls enretirarem el paper d'alumini perquè s'enrosseixin, abans de treure'ls comprovarem si ja són tous i si cal els deixarem una estoneta més....

  • Traurem el plomissol de les cuixes, les passarem per aigua, les salpebrarem i les ficarem en una cassola amb oli a foc alt, 3 minuts per cada costat....

  • Salpebres el pollastre i ho afegeixes al mateix oli junt amb la ceba i el tomàquet trossejat, la cabeça d'alls sencera i la fulla de llorer, ho deixes quasi 1 hora a foc suau. A mitja cocció ho regues...

  • Tallem totes les verdures petites i junt amb l'oli ho posem en una cassola, ho deixem estovar i a continuació hi afegim la vedella, la salem i ho reguem amb el Whisky....

  • Es separen els peus i es passen totes les verdures pel colador premsan-les bé. Es tornen a posar els peus a la cassola junt amb el suc i s'hi afegeix el pot de mongetes....

Deixa un comentari