Bacallà a la viscaina

Bacallà a la viscaina

Bacallà a la viscaina

Dificultat: el·laborat

Ingredients per 4 persones

  • 4 Talls de morro de bacallà
  • 300 g. Ceba
  • 750 g. Tomàquets
  • 5 Nyores
  • 2 Grans d’all
  • 1 Llesca de pa
  • Farina i oli

Preparació

Posarem el bacallà amb aigua durant 3 dies a la nevera, i durant 3 dies més li canviarem l’aigua cada dia, l’escorrerem bé i l’assecarem amb paper de cuina.

Enfarinarem i fregirem el bacallà amb abundant oli ben calent, primer per la part de la pell i després per l’altre, i el reservarem.

Per fer la salsa tallarem la ceba i junt amb els alls pelats ho posarem amb oli a la paella que es vagi coent poc a poc, quan la ceba estigui tova afegirem els tomàquets pelats i trossejats, la llesca de pa fregida i la polpa de les nyores que ja haurem escaldat. Un cop tot el sofregit estigui cuit ho triturarem.

En una platera del forn farem una base de salsa i a sobre el bacallà i acabarem cobrint-lo amb la resta de la salsa. Si es vol, es pot decorar amb unes tiretes de pebrot i per últim ho espolsarem amb pa ratllat.

En el moment de servir-ho o escalfarem al forn.

I també hauries de tastar...
  • Enfarinarem el bacallà i el fregirem amb oli abundant fins que estigui ros, i el posarem en una cassola....

  • ...

  • Tallarem la cansalada a daus i la daurarem en una cassola amb oli, un cop rossa la retirarem i reservarem. Amb el mateix oli sofregirem el bacallà esmicolat i també el reservarem....

  • Farem un sofregit amb la ceba i els alls tallats petits i quan sigui tou afegirem el bacallà. Deixarem que redueixi, i quan s'hagi begut l'aigua el sofregirem tot remenant fins que s'hagi desfet...

  • Sofregirem la ceba i els alls i hi afegirem el bacallà ben espremut deixant que redueixi l'aigua; a continuació posarem les patates tot remenant....

2 Responses to “Bacallà a la viscaina”

  1. bojosperlacuina ha dit:

    La meva padrina en feia, quan jo era petita, i, tot i que no m’agradava el peix, preparat d’aquesta manera en menjava.

Deixa un comentari