Bacallà de Quaresma

Bacallà de Quaresma amb carxofes, panses i pinyons

Bacallà de Quaresma amb carxofes, panses i pinyons

Dificultat: mitjana

Ingredients per 4 persones

  • 4 Lloms de bacallà dessalat o al punt de sal
  • 4 Carxofes
  • 2 Ous bullits
  • 1 Cabeça d’alls
  • 1 Llesca de pa
  • Una mica de julivert
  • 10 Avellanes o ametlles
  • Panses i pinyons
  • Farina i oli

Preparació

Talles la carxofa a trossos petits i la poses amb l’oli a la cassola per tal que es vagi fent una mica. Enfarines el bacallà i el poses junt amb la carxofa, un moment d’un costat i el gires. Fiques les panses i els pinyons i els hi dones un parell de voltes.

Hi fiques la picada amb suficient líquid per tal que bulli uns 10 minuts. Al final hi afegeixes els ous bullits oberts pel mig.

Per la picada

Fregeixes la llesca de pa, els alls pelats i el julibert, peles i piques les avellanes en un morter, junt amb el pa fregit, els alls i el julibert, hi barreges aigua i ho poses a la cassola.

I també hauries de tastar...
  • Enfarinarem el bacallà i el fregirem amb oli abundant fins que estigui ros, i el posarem en una cassola....

  • Bullirem el bacallà durant 3 minuts, l'escorrerem i li traurem la pell i les espines. El trinxarem bé i li afegirem l'ou, la molla de pa remullada amb llet, la farina, sal, pebre, un polsim de canyella...

  • Tallarem la ceba petita, la posarem en una cassola al foc amb el mateix oli de fregir el bacallà i deixem que s'enrosseixi. Afegirem els bolets i els saltejarem fins que s'evapori l'aigua que deixen anar....

  • Sofregirem la ceba i el gra d'all trinxat, quan es comenci a estovar hi posarem el bacallà tallat a trossos deixant que sofregeixi tot junt 2 o 3 minuts...

  • Enfarinem el bacallà, el fregim amb abundant oli procurant que no quedi sec i el reservem....

Deixa un comentari