Arròs caldós de galeres

Arròs caldós de galeres

Arròs caldós de galeres

Dificultat: fàcil

Ingredients per 2 persones

  • 200 g. Arròs
  • 1 l. Fumet de peix
  • 1 Sèpia
  • Cloïsses
  • 1 Ceba
  • 150 g. Tomàquet triturat
  • 2 Alls
  • 1 Cullereta de polpa de nyora
  • Oli i sal

Preparació

Tallarem i sofregirem la sèpia, afegirem la ceba i els alls, i a continuació el tomàquet, la polpa de nyora i una mica de sal.

Quan tinguem el sofregit a punt hi posarem l’arròs donant-li un parell de voltes, tot seguit el brou calent, deixarem que bulli a foc mitjà 10 minuts i a continuació hi posem les galeres i les cloïsses durant 7 o 8 minuts més.

Ara comença la temporada de les galeres les quals donen un gust exquisit a l’arròs, el tall també és molt saborós, tot i que et deix la boca feta pols…

I també hauries de tastar...
  • Demanarem a la peixatera que al netejar les sèpies ens hi deixi la tinta de una. Tallarem les sèpies a daus i reservarem la tinta....

  • Poses la ceba tallada petita amb una paella amb oli. Quan s'estovi hi afegeixes les gambetes i les salteges....

  • Tallar la ceba i sofregir-la amb oli i una mica de mantega fins que quedi dauradeta. Afegir l'arros i sofregir-lo durant 2 minuts. Ficar-hi el vi i deixar-lo evaporar....

  • El bacallà l'esmicolarem i quan el sofregit sigui tou li afegirem, ho deixarem coure fins que s'hagi begut l'aigua de va deixant, tot seguit hi posarem l'arròs...

  • Tallarem la cansalada a daus i la daurarem en una cassola amb oli, un cop rossa la retirarem i reservarem. Amb el mateix oli sofregirem el bacallà esmicolat i també el reservarem....

Deixa un comentari