Arròs de bacallà

Arròs de bacallà

Arròs de bacallà

Dificultat: mitjana

Ingredients per 4 persones

  • 400 g. Arròs
  • 200 g. Bacallà dessalat
  • 50 g. Cansalada
  • 1/2 Pebrot verd
  • 1/2 Pebrot vermell
  • 4 Tomàquets
  • 1 Ceba
  • 2 Grans d’all
  • 1 l. Brou de peix
  • 2 Bris de safrà
  • Julivert cisellat
  • Sal i oli

Preparació

Tallarem la cansalada a daus i la daurarem en una cassola amb oli, un cop rossa la retirarem i reservarem. Amb el mateix oli sofregirem el bacallà esmicolat i també el reservarem. A continuació tallarem totes les verdures a trossos petits i les saltejarem a la cassola amb aquest ordre: primer la ceba i l’all, després els pebrots i a continuació els tomàquets ratllats. Afegirem l’arròs i també el sofregirem amb la resta d’ingredients.

Farem bullir el brou de peix i l’afegirem a la cassola junt amb la cansalada i el bacallà. Ho courem a foc viu durant 15 minuts, li espolsarem el julivert i rectificarem la sal si cal. Ho deixarem reposar 5 minuts abans de servir-ho.

Quan és temps de carxofes, 3 o 4 li van molt bé, com també un grapadet de pèsols.

I també hauries de tastar...
  • El bacallà l'esmicolarem i quan el sofregit sigui tou li afegirem, ho deixarem coure fins que s'hagi begut l'aigua de va deixant, tot seguit hi posarem l'arròs...

  • Demanarem a la peixatera que al netejar les sèpies ens hi deixi la tinta de una. Tallarem les sèpies a daus i reservarem la tinta....

  • Sofregirem la ceba i els alls i hi afegirem el bacallà ben espremut deixant que redueixi l'aigua; a continuació posarem les patates tot remenant....

  • Tallarem la ceba petita, la posarem en una cassola al foc amb el mateix oli de fregir el bacallà i deixem que s'enrosseixi. Afegirem els bolets i els saltejarem fins que s'evapori l'aigua que deixen anar....

  • Farem un sofregit amb la ceba i els alls tallats petits i quan sigui tou afegirem el bacallà. Deixarem que redueixi, i quan s'hagi begut l'aigua el sofregirem tot remenant fins que s'hagi desfet...

2 Responses to “Arròs de bacallà”

  1. Xavier ha dit:

    Caram quin arrosset més ben fet. Bona idea allò de posar-hi cansalada i bacallà. No hi hauria pensat mai!

    Un petó!

  2. bonplat ha dit:

    Espero que si ho proves em diguis que tal t’ha quedat.
    Una abraçada.

Deixa un comentari