Amanida de llenties

Amanida de llenties

Amanida de llenties

Dificultat: fàcil

Ingredients per 4 persones

  • 1 Pot de llenties
  • 1/2 Pebrot vermell
  • 1 Ceba tendre
  • 1 Pastanaga
  • 2 Tomàquets
  • 4 Cogombrets amb vinagre
  • Tàpara al gust (alcaparra)
  • 4 Filets d’anxova
  • 1 Llauna petita de tonyina
  • Olives al gust
  • Vinagre de Mòdena
  • Salsa de soja
  • Olivada
  • Oli i sal

Preparació

Escorres i passes per aigua les llenties. Talles el pebrot, la ceba, els tomàquets, la pastanaga, els cogombrets i les anxoves tot ben petit. Ho barreges amb les llenties junt amb la tonyina, la tàpera i les olives.

Fas una vinagreta amb una part de vinagre i tres d’oli, sal i una cullerada de salsa de soja. Ho barreges bé i ho afegeixes a les llenties. Dilueixes l’olivada amb oli, ho poses pel damunt i ho remenes tot bé. Cal servir-ho ben fresquet.

I també hauries de tastar...
  • Després de rentar bé les llenties, es posen a l'olla amb aigua freda i oli, el llorer, el pebre vermell, i la resta de verdures talladetes a trocets....

  • Escorres les seques, les passes per aigua, i talles totes les verdures petites. Ho ajuntes tot i hi poses la tonyina, les olives i una mica d'olivada diluïda amb oli....

  • Anirem tallat-ho tot a trossos petits, les verdures, les olives i els palets de cranc. Afegirem la tonyina i ho amanirem amb sal, una mica (molt poc) de vinagre i força oli. Si us agrada també s'hi pot...

  • Tallarem la poma i totes les verdures a trossos petits, el formatge a quadrets, i junt amb les anous ho barrejarem amb la pasta....

  • Partim l'alvocat pel mig, hi traiem el pinyol, el pelem i el tallem a trossos. Pelem i tallem també la poma, escorrem la llimona per sobre la poma perquè no s'oxidi (es faci negre)....

2 respostes a “Amanida de llenties”

  1. Maria escrigué:

    Quants tomàquets li poses? Gràcies

    • bonplat escrigué:

      Hola Maria, disculpa’m he revisat la recepta i ja veig que hi falta la quantitat de tomàquets, doncs en poso dos.
      Ja ho hem editat, gràcies.
      Salut i fins aviat.

Deixa un comentari